Medlemsblad No 2, 2019

Hejsan alla Radioveteraner.

Länk till medlemsblad.pdf

Först har vi en mycket sorglig nyhet, vår äldste hedersmedlem Bertil Forsberg gick efter en tids sjukdom bort 24 februari, ett halvår innan han skulle ha fyllt 105 år. Bertil var alltså den person som tillsammans med Erland Forsén startade klubben 1983, och han var dessutom dess kassör under klubbens första 18 år, ett oslagbart rekord. På hemsidan kan ni se lite historier om hur det kunde gå till på den gamla goda tiden……..

Historiska länkar

En annan Bertil som betytt mycket för klubben har också nyligen gått bort, nämligen Bertil Bogren. Han ställde ju upp som ordförande vid inte mindre än 8 årsmöten med start 2007, och var en mycket flitig deltagare på våra aktiviteter. Det är verkligen sorgligt att dessa två veteraner nu har gått till andra jaktmarker, men tyvärr är det ju ett naturligt sätt avsluta tiden i en pensionärsklubb. Vi hedrade båda dessa medlemmar med en tyst minut under vårt nyligen avnjutna årsmöte.

Men nu över till mer positiva saker – våra aktiviteter. Den första har vi informerat om tidigare, men det finns fortfarande ett antal platser kvar, så:

Vårutflykt till Drottningholms Slott tisdag den 4 juni klockan 13.00…

Vi har ju guidats i Drottningholms slottsteater, men själva slottet har vi ännu inte besökt.
Drottningholm är en ovanligt välbevarad kunglig slottsmiljö. Så unik och uppskattad att den 1991 utnämndes till Sveriges första världsarv.
Vi har nu bokat in en 45 minuters guidad visning, där besökarna får betala inträdet 130 kronor medan klubben står för visningskostnaden. Efter visningen kan man med fördel (om vädret tillåter) ta en promenad i den härliga parken och trädgården.
Resa till slottet med SL – ta T-bana till Brommaplan och sen buss 176 eller 177 till Drottningholm med cirka 500 m promenad.
Alternativ båtresa från Stadsgårdskajen som avgår varje heltimme från 10.00. Resan tar en timme och biljetten kostar 170.- för enkel och 230.- för t.o.r. Båten avgår åter från Drottningholm varje heltimme med sista avfärd är kl. 17.00
Med bil mot Drottningholm från Bergsslagsleden (väg 275) avfart Brommaplan, stor P-plats finns, avg. 15.- / tim
Lunch kan intas på Café Karamellans som ligger vid infarten till Slottet. Öppet 09.300 till 17.00

Anmälan senast måndagen 27 maj till, Pieter (helst, eller SMS till 076-044 92 44). Högst 30 deltagare, och betalning
skall ske efter erhållen bekräftelse till plusgiro 602 6019-7.

Visning av konsten på Citybanans stationer Stockholm City och Stockholm Odenplan måndagen 26 augusti 13.45. 

Vi träffas 13.45 utanför hotell Scandic Continental Vasagatan 22 för att därefter tillsammans gå ner till biljetthallen vid T-centralen.
OBS Alla måste ha en giltig färdbiljett och max 30 personer kan deltaga.
2017 invigdes de två nya pendeltågstationerna Stockholm City och Stockholm Odenplan efter många års arbete. På bägge stationerna har konsten en viktig roll att hjälpa resenärerna att orientera sig i de stora och komplexa miljöerna.Sammanlagt har 14 konstnärer arbetat med konsten på stationerna.
De konstnärliga uttrycken är många , här finns rörliga verk, ljuskonst, videoverk, glaskonst och verk som kan upplevas både som abstrakta och föreställande. Konstguiden och författaren Marie Andersson berättar om konstverken och arkitekturen under ca 1,5 tim. RVK bjuder på besöket.
Anmälan senast fredag 16/8 på mail Sören alt SMS 0709378472.

Följ med Anders Hanser Jorden Runt på 100
minuter (på biografen Grand Sveavägen 45) onsdagen 18 sept. 11.00.

Vi har alltså åter bokat in oss för att tillsammans med våra pensionärskompisar från Ericsson Seniorer njuta av Anders’ härliga filmföreställningar, denna gång hans senaste storverk.
Han reste i 100 dagar till 8 spännande platser på jorden, tog 60.000 bilder och åtskilliga timmar video. Kika gärna på hans hemsida om ni vill veta mer.

Anders Hanser

Vi har även bokat ett stort antal platser klockan 13.30 hos grannen till Grand, nämligen ABF lunchrestaurang Cirkeln – där man kan avnjuta en god måltid för en dryg hundralapp (som betalas på plats). Informera mig om du vill deltaga i lunchen. Vill du ha mer info om restaurangen så klicka in på:

ABF Stockholm


Familjemedlemmar och vänner är mycket välkomna, kostnaden för föreställningen är 125 kronor för medlem och 175 kronor för icke medlem.
Anmälan per mail till, Leif eller till SMS 070 5440397 samt betalning till vårt plusgiro 602 6019-7 senast fredag 6 september.

Kista 2019-04-24
Bosse, Elisabeth, Hans, Helene, Leif Margareta, Pieter, Olle och Sören.

Nästa Medlemsblad beräknas komma ut mot slutet av augusti

Webb adress: www.radiobolagetsveteranklubb.com     E-post: Radiobolagetsveteranklubb.com