Medlemsblad No 1, 2019

Hejsan alla Radioveteraner.

Länk till medlemsblad.pdf

Då har vi tröskat oss igenom ännu en jul- och nyårshelg och är förstås helt redo att åter komma igång med årets RVK-aktiviteter (och kanske även några andra…….).

Men allra först vill vi framföra ett generöst erbjudande från vår veterankollega Inger Björklind Bengtsson. Efter sina 24 år inom Ericsson skrev hon en bok om Kista, med namnet Från runor till radiovågor. År 2012 gav hon oss ett specialpris för denna bok, och det var många i klubben som nappade. Nu har boken blivit så modern att den finns som e-bok (dvs i pdf-format), och Inger erbjuder samtliga intresserade medlemmar att helt gratis få e-boken (i Svenskt eller Engelskt utförande). Boken behandlar Kistas utveckling ur många perspektiv, men tyngdpunkten ligger på teknik-utvecklingen och därmed förstås i hög grad på Ericsson och på mobiltelefoni. Boken är synnerligen detaljrik och på de 300 sidorna hittar man en mängd spännande fakta och bilder, samt ett stort antal intervjuer med personer som varit viktiga för utvecklingen av Sveriges Silicon Valley.
Skicka bara ett mail till Leif och berätta vilket språk du föredrar, så kommer boken som ”ett brev på e-posten”.

Årsmöte med middag onsdag den 3 april klockan 16.00
Vi har valt samma lokal som vid senaste höstmötet, nämligen Restaurang Glaze som ligger i markplan i Kista Science Tower, Färögatan 33, Kista.
Vi startar årsmötet med ett glas mousserande vin, därefter följer vårt snabba officiella möte med sedvanlig agenda. Vi kommer att maila ut årsmötes-dokumenten i förväg till dem som anmält sig.  Efter årsmötet serveras som vanligt en måltid som klubben bjuder på. Öl/vin till maten betalas av var och en. Betalning sker med kort (restaurangen tar inte emot kontanter).
Eventuellt kommer vi, liksom vid höstmötet, kunna åka upp på takterrassen på Kista Science Tower för att se utsikten över Kista mm.
Anmälan till årsmötet senast den 22 mars till Margareta (helst) eller per SMS till 070-375 2675. 

Vid anmälan vänligen ange eventuell allergi eller överkänslighet. Ange också om du är intresserad av att åka upp i Kista Science Tower.
Eftersom det uppstod flera missförstånd vid anmälan till höstfesten i oktober, observera att alla får en bekräftelse på anmälan inom några dagar. Om du INTE fått någon bekräftelse inom en vecka efter anmälan, var vänlig hör av dig till Margareta. Vi vill också informera om att RVK får betala för det antal gäster vi meddelat ska komma, vilket görs veckan innan årsmötet.
Förslag till årsmötet skall vara styrelsen tillhanda senast 22 mars. Valberedningen (Börje Blomroos 08-369723 och Conny Dahlfors 070-8655170) ser alltid gärna förslag till nya krafter i styrelsen. Totalt 3 styrelsemedlemmar skall omväljas eller ersättas.

Besök Filmstaden Råsunda 16 maj klockan 13.00 på adress Greta Garbos väg 3 i Solna
Följ med på en mycket intressant visning av Filmstaden i Råsunda. En stor del av den kända svenska filmen spelades in här under 1900-talet, från Viktor Sjöströms ”Körkarlen” 1919 till ”En liten julsaga” 1999. Berömdheter som Greta Garbo, Nils Poppe, Annalisa Ericsson, Ingrid Bergman, Ingmar Bergman, med flera, har nått berömmelse via filmer som tillkommit här. Vi får en gedigen inblick i platser och lokaler där filmerna skapades liksom fakta och anekdoter om våra namnkunniga regissörer och skådespelare. Efter rundvandringen bjuds vi på smakprov ur ett antal klassiska filmer i Bergmansalen. Besöket avslutas sedan i den trivsamma Portvakts-stugan där kaffe står uppdukat. Visningen tar ca 1 timme och 40 minuter exklusive kafferepet (som klubben bjuder på). Maximalt 25 personer kan deltaga.
Pris: 100 sek per medlem och 140 sek per medkommande (i mån av plats)
Anmälan senast den 6/5 på mail till Hans ( eller SMS 0705162635)
Betalningen skall göras till PG 6026019-7 och vara Rvk tillhanda senast den 9 maj.

Vårutflykt till Drottningholms Slott tisdag den 4 juni klockan 13.00…
Vi har ju guidats i Drottningholms slottsteater, men själva slottet har vi ännu inte besökt.
Drottningholm är en ovanligt välbevarad kunglig slottsmiljö. Så unik och uppskattad att den 1991 utnämndes till Sveriges första världsarv. Vi har nu bokat in en 45 minuters guidad visning, där besökarna får betala inträdet 130 kronor medan klubben står för visningskostnaden. Efter visningen kan man med fördel (om vädret tillåter) ta en promenad i den härliga parken och trädgården. Resa till slottet med SL – ta T-bana till Brommaplan och sen buss 176 eller 177 till Drottningholm med cirka 500 m promenad. Alternativ båtresa från Stadsgårdskajen som avgår varje heltimme från 10.00. Resan tar en timme och biljetten kostar 170.- för enkel och 230.- för t.o.r. Båten avgår åter från Drottningholm varje heltimme med sista avfärd är kl. 17.00

Med bil mot Drottningholm från Bergslagsleden (väg 275) avfart Brommaplan, stor P-plats finns, avg. 15.- / tim Lunch kan intas på Café Karamellans som ligger vid infarten till Slottet. Öppet 09.300 till 17.00
Anmälan senast måndagen 27 maj till Pieter (helst, eller SMS till 076-044 92 44). Högst 30 deltagare, och betalning skall ske efter erhållen bekräftelse till plusgiro 602 6019-7.

Som avslutning vill vi berätta vad vår medlem Sune Bohlin gör för att underhålla oss i klubben (och alla andra intressenter): Han spelar in en visa om dagen på youtube (hittills 200 st), att avnjutas på https://www.youtube.com/user/knivstasune
Det är bara att klicka in och njuta………………

Kista 2019-02-06
Bosse, Elisabeth, Hans, Helene, Leif, Margareta, Pieter, Olle och Sören.

Nästa Medlemsblad beräknas komma ut under mars månad

Webb adress: www.radiobolagetsveteranklubb.com     E-post: Radiobolagetsveteranklubb.com