Medlemsblad No 3, 2019

Hejsan alla Radioveteraner.

Länk till medlemsblad.pdf

Då har vi ”haft ledigt” ännu en härlig sommar och kan börja planera våra aktiviteter för det något kallare halvåret .

En sak som brukat kännas trevlig framåt hösten är förstås att avnjuta en teaterföreställning, och vi vill bara påminna om att det ju finns en Teaterbrevlåda med specialpriser för Ericssonanställda och dito pensionärer.
Birgitta Schultz har hållit i denna under ett mycket stort antal år, och ni hittar den på adressen:

http://www.ericssonseniorer.org/teater

Följ med Anders Hanser Jorden Runt på 100
minuter (på biografen Grand Sveavägen 45) onsdagen 18 sept. 11.00.

Vi har alltså åter bokat in oss för att tillsammans med våra pensionärskompisar från Ericsson Seniorer njuta av Anders’ härliga filmföreställningar, denna gång hans senaste storverk.
Han reste i 100 dagar till 8 spännande platser på jorden, tog 60.000 bilder och åtskilliga timmar video.
Kika gärna på hans hemsida om ni vill veta mer.
http://www.hanser.se/

Vi har även bokat ett stort antal platser klockan 13.30 hos grannen till Grand, nämligen ABF lunchrestaurang Cirkeln – där man kan avnjuta en god måltid för en dryg hundralapp (som betalas på plats). Informera mig om du vill deltaga i lunchen. Vill du ha mer info om restaurangen så klicka in på:

Familjemedlemmar och vänner är mycket välkomna, kostnaden för föreställningen är 125 kronor för medlem och 175 kronor för icke medlem.
Anmälan per mail till Leif,  lassonleif@gmail.com eller till SMS 070 5440397 samt betalning till vårt plusgiro 602 6019-7 senast  fredag 6 september.

Studiebesök hos EU-nämnden onsdagen den 16 oktober  kl 14.00
Adress: Sveriges Riksdag, Riksgatan 1


Vilken linje ska ministrarna i regeringen driva i EU? I riksdagens EU-nämnd förankrar regeringen sin EU-politik. Det gör statsministern och övriga ministrar inför möten och beslut i olika sammansättningar av EU:s råd. EU-nämnden arbetar med alla EU:s samarbetsområden som till exempel utrikespolitik, jordbrukspolitik och polissamarbete.
Låt oss tillsammans träffa och lyssna på Johanna Möllerberg Nordfors, EU-nämnden.
Hon kommer berätta för oss om EU-arbetet i riksdagen och främst i EU-nämnden.
Mötet tar ca 1 timme och visningen är gratis.
Vi ses utanför Sveriges Riksdag kl 13.40.
De som vill följer med mig för kaffe och samkväm efteråt.

Anmälan senast den 9 oktober till Elisabeth
Mail:
elisabeth.ernowpatay@gmail.com
SMS: 0707889508

Höstfest tisdagen den 1 oktober kl 15:00 (14:30)

Välkommen till årets höstfest, som återigen äger rum i Restaurang Zenit. Zenit ligger i markplan i Kista Science Tower, med adress Färögatan 33, Kista.
För den intresserade har vi nu återigen fått löfte om att åka upp på takterrassen på Kista Science Tower och få se utsikten över Kista mm. Tornet är 156 m högt med 32 våningar och har Sveriges snabbaste hiss med en hastighet på 5-6 m/s.
Vänligen ange vid anmälan till höstfesten om du vill följa med upp på takterrassen!

Tidpunkten är tisdagen den 1 oktober kl 14:30 för dem som vill åka upp på takterrassen. Själva höstfesten startar kl 15:00.
Klubben bjuder på ett glas mousserade dryck som fördrink, italiensk delikatesstallrik, bröd, smör, lättöl/mineralvatten samt kaffe och kaka. OBS: öl eller vin till måltiden betalas av var och en med kort. Restaurangen tar inte emot kontanter.

Anmälan senast den 17 september till Margareta, margareta.ahlqvist@telia.com (helst) eller per SMS till 070-375 2675.
Vid anmälan vänligen ange eventuell allergi eller överkänslighet samt behov av rullstol för att komma upp till takterrassen.
Observera att alla får en bekräftelse på anmälan inom några dagar. Om du INTE fått någon bekräftelse inom en vecka efter anmälan, var vänlig hör av dig till Margareta. Vi vill också informera om att RVK får betala för det antal gäster vi meddelat ska komma, vilket görs veckan innan årsmötet.

Ericsson Studio (Grönlandsgången 6) onsdag den 6 november kl 14.00

Det har nu gått drygt 2 år sen vi senast besökte Ericsson Studio och fick en uppdatering av vad Ericsson då hade att erbjuda marknaden.
Det pratades då väldigt mycket om 5G och vad det skulle kunna innebära i form av nya funktioner som skulle kunna göra livet lättar för oss användare.
Nu har utbyggnaden kommit igång på flera håll i världen och tjänsteutbudet har kanske klarnad en del sen sist. Missa inte chansen att få en uppdaterad inblick i hur långt Internet of things (IOT) har kommit. Kanske kallas det även något helt annat idag.
Guidningen startar kl 14.00 och det tar ca 1 timme så det är viktigt att vara på plats i tid.
Max 25 personer (medlemmar) kan vi vara.

Anmälan senast 25 oktober till Bo Berglund på bo.ja.berglund@gmail.com
Kan du inte skicka mail går det bra att skicka SMS till 076 103 99 00

Kista 2019-08-28
Bosse, Elisabeth, Hans, Helene, Leif Margareta, Pieter, Olle och Sören.

Nästa Medlemsblad beräknas komma ut mot slutet av oktober

Webb adress: www.radiobolagetsveteranklubb.com     E-post: Radiobolagetsveteranklubb.com